IKM Gruppen AS har signert en avtale med Moreld AS om kjøp av 100% av aksjene i Flux Holding AS.

Ståle Kyllingstad og Rolf LohneBilde: Konsernsjef Ståle Kyllingstad, IKM Gruppen og Daglig leder Rolf Lohne, Flux AS. Foto Camilla Håland, IKM.

Flux Holding AS er gjennom datterselskapet Flux AS en pålitelig leverandør og tjenesteleverandør av umbilicals, ventiler, slanger og koblinger for strøm- og væskestyringsapplikasjoner. I tillegg leverer Moreld Flux komplette løsninger for olje- og gassanalyse og måling samt laboratorium løsninger. Selskapet har ca. 61 høyt kvalifiserte ansatte og er lokalisert i Stavanger, Bergen og Porsgrunn.  Flux Group AS omsatte for ca. 395 millioner NOK i 2022. 

«IKM kjenner deler av Flux sin virksomhet godt fra tidligere eierskap. Med dette oppkjøpet vil IKM forsterke sin posisjon i markedet innenfor blant annet ventiler, og vedlikehold knyttet til disse, og vil ytterligere utvide tilbudet av produkter og tjenester til våre kunder. Kjøpet gir IKM ny kompetanse og spennende utviklingsmuligheter. Vi ser frem til et spennende eierskap med mange dyktige medarbeidere ombord» sier konsernsjef Ståle Kyllingstad

«Flux ser frem til å få en industriell eier med langsiktig perspektiv og bli en del av et av Norges største service selskap innen energi sektoren. Sammen med IKM vil vi kunne utvikle produktene og tjenestene og ekspandere våre markeder både i Norge og internasjonalt, og ikke minst kunne levere bredere leveranser til våre kunder» sier CEO Rolf Lohne. 

«Moreld er fornøyd med at den meget solide utviklingen i Flux nå skal videreføres i IKM. Vi er sikre på at dette blir veldig positivt for kunder, ansatte og selskapene» sier avtroppende styreleder i Flux og konserndirektør i Moreld, Jan Erik Rugland.
Flux Holding AS skifter navn til IKM Flux AS.