Fredag forrige uke ble IKM, sammen med flere andre imponerende bedrifter, nominert til prisen for Årets Inkluderingsbedrift under Fabelaktig Fredag.

Denne anerkjennelsen betyr mye for oss og vi er utrolig stolte og ydmyke over å ha vunnet prisen og blitt kåret til Årets Inkluderingsbedrift 2024! 

Det var en inspirerende dag med mange gode foredrag om arbeidsinkludering, og det var en ære å bli anerkjent blant så mange engasjerte og inkluderende aktører.

Som en stor arbeidsgiver føler vi selvsagt et visst sosialt ansvar for å ta del i arbeidet med inkludering for å forhindre utenforskap og frafall i arbeidslivet.

Det er klart at utenforskap og frafall fra arbeidslivet har store sosialøkonomiske konsekvenser. Siden 2021 har vi sammen med NAV og andre aktører inkludert nærmere 40 personer fra utenforskap til jobb, noe vi er veldig glad over og håper på enda flere de kommende årene!

Vi ser at inkludering er viktig i alle livsfaser i yrkesaktiv alder – for dem som er unge og nyutdannede – som trenger en læreplass eller kanskje bare få sjansen til å få seg sin første jobb og bygge erfaring. Det kan være for mennesker som kanskje har vært uheldige, tatt dårlige valg eller av helsemessige årsaker har havnet utenfor arbeidslivet som trenger litt hjelp for å komme i gang.

Klarer vi å se mennesket oppi det hele og dyrke frem det potensialet eller talentet som bor i dem, så vil der også være verdiskapning for bedriftene.

Person som står på en scene
Erik Middelthon fra IKM Testing tok i mot prisen på vegne av IKM

Person som holder en pris ved sjøen