IKM Gruppen kunngjør i dag oppkjøpet av Ex-Tech Group AS som holder til på Forus. Dette inkluderer også 100% av aksjene i driftsselskapet Ex-Tech System AS.

ex-tech logo

Ex-Tech Systems AS er ett selskap som driver med produksjon, sertifisering og produktutvikling av Ex komponenter og systemer. For utdypende informasjon, se gjerne deres nettside: www.ex-tech.no

Bakgrunnen for oppkjøpet er IKM Elektro sin komplimentere satsing på Ex og sammen med Ex-Tech sin kompetanse kan vi tilby et bredere spekter av tjenester innenfor Ex vedlikehold, sertifisering, produksjon og produkter. I tillegg til den mer tradisjonell Ex porteføljen tilbyr også Ex-tech System markedets minste sertifiserte sensor for overvåkning av Ex komponenter i felt.

Oppkjøpet bringer med seg flere fordeler og synergier for begge selskapene. IKM Elektro får tilgang til et veletablert verksted og dyktig personell, samt inngående Ex kompetanse. Sammen kan selskapene tilby et økt produkt og tjenestespekter. Samkjøring av prosjekter blir mulig, og IKM Elektro får et rendyrket produksjonsverksted for produksjon av Ex utstyr.

Oppkjøpet åpner også muligheten for IKM Elektro til å by på større prosjekter med lokal kompetanse og med produktleveranser. Det gir også en mulighet for flette inn digitale løsninger med hensyn til Ex inspeksjoner og preventivt vedlikehold.

Kristoffer Røssevold, daglig leder i IKM Elektro og tiltredende daglig leder i Ex-tech, uttrykker sin glede over overtagelsen og betydningen det har for begge selskapene: "IKM Elektro har de siste årene satset tungt innenfor Ex. Å kunne løfte dette enda ett hakk med å komplimentere våre tjenester sammen med ett selskap som Ex-tech og deres spesialisering vil åpenbart gi synergier. Jeg gleder meg virkelig til å starte samarbeidet med Ex-tech og få utnyttet det brede spekteret av kompetanse, tjenester og produkter vi sammen nå får muligheten til å levere til våre kunder."

Ole Theodor Berthelsen, avdelingsleder i Ex-tech, er også fornøyd med at oppkjøpet nå er fullført: "Sammen med IKM får Ex-tech en struktur og støtte som vil være avgjørende for oss å videreføre fremgangen vi har hatt de siste årene, samt å kunne tilby våre kunder et bedre og mer helhetlig tilbud innenfor Ex. Med de ressurser IKM bidrar med har vi et godt grunnlag for videre vekst, økt tilstedeværelse hos vår kunder. Ikke minst mener vi at våre sertifiserte sensorer har en meget viktig rolle i digitalisering av Ex inspeksjonstjenester

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

  • Kristoffer Røssevold, Daglig Leder, IKM Elektro/Ex-Tech: 40 45 37 48, Kristoffer.Rossevold@IKM.no
  • Ole Theodor Berthelsen, Avdelingsleder, Ex-tech: 94 43 99 92, ole.theodor.berthelsen@ex-tech.no

Om IKM Elektro:
IKM Elektro er en ledende leverandør av elektro- og automatiseringstjenester med base i Sola. Selskapet tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor elektrisk installasjon, automatisering, instrumentering og vedlikehold. IKM Elektro betjener en rekke industrier, inkludert olje og gass, energi, marine og fornybart. For mer informasjon, besøk https://www.ikm.no/ikm-elektro .

Om Ex-Tech System AS:
Ex-tech System AS er et veletablert selskap med over 30 års erfaring innen produksjon, konvertering og sertifisering av produkter for bruk i mulig eksplosive områder.. Selskapet er kjent for sin ekspertise og godkjenning som verksted for arbeid på Ex-utstyr. Ex-tech System AS har i dag et bredt spekter av kunder og levere på flere spennende prosjekter.