Verdens første kommersielle ROV-operasjon kontrollert fra land startet

​I dag har det avanserte kontrollrommet til IKM Subsea trolig operert verdens første kommersielle ROV-operasjon. Så langt IKM kjenner til så har ingen andre operasjoner vært styrt i fra land før.


Fra høyre: Statoils representant for ROV service avtaler; Trond Eriksen og Snorre B, Subsea ingeniør; Silje Ramvik i sammen med IKM Subsea's operasjonssjef; Jan Vegard Hestnes

I nær fremtid vil tre arbeids ROV’er og en observasjons ROV på Statoils Snorre B og Visund plattformer kunne styres fra IKM Subseas onshore kontrollsenter. En av arbeidsklasse ROV’ene (RROV) er designet og konstruert for å være permanent basert plassert på havbunnen og vil bare bli tatt til overflaten for periodisk vedlikehold.

Selskapets godkjenningstest (CAT) med Statoil ble ferdigstilt 12. juni ved bruk av Snorre B WROV, og det doble kontrollsenteret og er fra i dag i drift.

«Vi ser en potensiell betydelig kostnadsbesparelse for våre kunder. Med et landbasert kontrollrom er det færre folk som må reise offshore samtidig som vi oppnår økt driftstid offshore for ROV’ene. Med dette oppsettet klart og IKM Subsea sin teknologi som virker, så ser vi dette som startskuddet for fremtidens ROV-teknologi, kommenterer Hans Fjellanger, Business Development Manager hos IKM Subsea.


Bilde: IKM Subsea sitt nye landbasert kontrollrom på Bryne som enkelt kan settes opp hvor som helst i verden.


• * Så langt IKM Subsea kjenner til.

__________________________________________________________________________________________

IKM Subsea

For mer informasjon:

Silje Nyman

Ben Pollard, daglig leder IKM Subsea: T: +4747464367

IKM Gruppen AS, Norway|Telefon: +47 51 64 90 00|
Top Links