Merlin AcademyBransje opplæring
IKM Subsea Merlin Academy ivaretar veiledning og trening for  våre ansatte fra skole stadiet helt frem til senior stillinger. Dette gir oss muligheten til å forme våre ansattes ferdigheter gjennom sin karriere i IKM Subsea.
Vårt kompetanse system er basert på både IMCA og NORSOK bransje standarder og er skreddersydd for IKM Subsea sitt overordnede kvalitetsstyringssystem.

I våre lokaler på Bryne har vi bygget et topp moderne treningssenter. Vi har dedikerte klasserom for å gjennomføre interaktive kurs samt tilby bransjeintroduksjon for våre nye ansatte. Klasserommet har direkte video overføring fra vår Simulator hvor vi er i stand til å gjennomføre trenings oppdrag og operative oppgaver for ansatte eller kunder. Siden vårt produksjonsanlegg, verksted og opplæringssenter alle er lokalisert i samme bygning, er vi i stand til å gi våre ansatte en detaljert og sammenfattet opplæring.

Simulator
IKM Subsea ROV Simulatoren benytter vår egen teknologi i kombinasjon med CM Labs Vortex ROV simulator Plattformen. CM Labs  sitt ROV simulator system leverer ypperlig trening og oppdrags simulering for virkelige operasjoner. Simulatoren gir et realistisk og naturtro inntrykk av reelle arbeids situasjoner. Med det faktiske ROV kontrollsystemet vi benytter samt naturtro dynamikk og sensor simulering fordypes våre piloter i et svært realistisk miljø.

Simulerings basert opplæring gir oss muligheten til å trene og planlegge operasjoner lenge før utstyret er i feltet, dette ved  å benytte faktiske operasjoner og en identisk ROV-konfigurasjon som i virkeligheten. Dette senker ekstra kostnader i felt samt reduserer den operasjonelle risikoen.

Ferske piloter trener i et oppslukende 3D-miljø og lærer de ferdighetene som trengs for å lykkes i den virkelige verden, mens erfarne piloter kan øve på utfordrende operasjoner med ingen risiko til faktisk utstyr eller operasjoner.
Vortex ROV simulator programvaren er drevet av Vortex Dynamics – Offshore industriens ledende dynamikk simulerings motor. Vortex motoren gir den beste gjengivelsen i simulering av ROV hydrodynamikk, fremdriftssystem, tether, manipulatorer samt ROV farkostens sensorer. Simulatoren er direkte integrert med Schilling T4 Master kontrolleren for å gi mest mulig realistisk gjengivelse av det å operere en virkelig farkost. I tillegg til å simulere presisjon under operasjoner med manipulatorer har ROV simulatoren sonar samt kameraer og posisjonering med transpondere for å tilby de mest realistiske samhandlingene man kan forestille seg.

Simulator WR200 Simulator manipulator work


Vortex ROV simulator system
Vortex ROV simulatoren gir et naturtro treningsmiljø for ROV-piloter, den er baserer seg på Vortex systemet for implementering av treningssimulatorer. Vortex motoren er et distribuert system for databehandling og visualisering som inkluderer moduler for visualisering, dynamikk simulering, nettverk og instruktør stasjon. Vortex systemet gir også for å logge samt spille tilbake oppdrag våre ansatte har gjennomført i simulatoren.

IKM Subsea Norge - footer
IKM Subsea AS
Nordlysvegen 7, 4340 Bryne, Norway, T:  +47 962 00 210, F: +47 51 48 43 12, E: IKMsubsea@IKM.no