I takt med at energisektoren fortsetter å tilpasse seg og utvikle seg for å møte et stadig skiftende landskap, ser vi den økende nødvendigheten for at de innenfor industrien samarbeider og tenker annerledes om å redusere metanutslipp.
IKMs Methane Emissions Quantification (M.E.Q) Service er utviklet for å levere kvantitative målinger av metanutslipp, på anleggsnivå og på kilenivå (direkte måling), ved bruk av IKMs tre undersøkelsesmetoder.
Kvantifisering av luftbårne undersøkelser (ASQ)
- Måling av metanutslipp på stedet ved hjelp av droner, med deteksjon, identifisering og kvantifisering.
- Rapporten om luftutslipp gir en helhetlig måling av utslipp fra anlegg og detaljer om lokaliseringen av alle identifiserte utslippskilder.
- Den luftbårne kvantifiseringsmetoden kan brukes til å bestemme verdien for forbrenningseffektivitet ved fakkel..
- OGMP2.0 nivå 5-verifisering
Identifikasjon og kvantifisering på kildenivå (SLIQ)
Makro
- Identifies and quantifies methane emissions by sweeping a sample wand around the components such as flanges/connections / valves.
- Identifies raised emission levels quickly and efficiently from various source components, allowing comparison of the biggest sources onsite.
Mikro
- Identifiserer og kvantifiserer metanutslipp ved å føre apparat rundt komponenter som flenser/koblinger/ventiler.
- Identifiserer raskt og effektivt forhøyede utslippsnivåer fra ulike kildekomponenter, slik at man kan sammenligne de største kildene på stedet.
IKM Operational Project Solution (I-OPS) Programvare
- IKMs analytiske programvareplattform, brukt til å samle inn, vurdere og samle data for SLIQ-målingsmetoder.
- Forhåndsplanlegging identifiserer og laster opp alle kildekomponenter til I-OPS-registeret
- Målinger av utslipp fra prøvde komponenter som er fanget opp i I-OPS, ekstrapoleres for å gi et nøyaktig estimat av komponentspesifikke EF-er (emisjonsfaktorer), slik at en nøyaktig metanutslippsfigur kan bestemmes for et anlegg.
- Registrering av data fra fremtidige periodiske undersøkelser i I-OPS gjør at utslippsdata kan spores og trendes over tid, både på kilde- og anleggsnivå.
- Programvaren er svært tilpassbar og tillater skreddersydde rapporter
- Data fra I-OPS kan lastes ned til Microsoft Excel.
Aktivmodellering av anlegg, kombinert med undersøkelsesmetodene, utgjør en helhetlig tjeneste som adresserer alle nivåer av rammeverket for rapportering i Oil & Gas Methane Partnership (OGMP) 2.0.
Dette rammeverket fremmer forbedret nøyaktighet og gjennomsiktighet i rapportering av metanutslipp. Rammeverket er utviklet for å gi tillit til alle interessenter om at skadelige metanutslipp blir ansvarlig håndtert av deltakende selskaper.
Per januar 2024 har 120 selskaper som representerer over 30% av verdens olje- og gassproduksjon, blitt med i partnerskapet.
IKMs M.E.Q-tjeneste muliggjør oppnåelse av alle de 5 nivåene i OGMP2.0:
Level 1, 2 og 3 vil oppnås ved å evaluere nåværende praksis for utslippsrapportering som allerede brukes på stedet. Våre utslippsspesialister vil deretter utvikle et omfattende register over alle potensielle kildelementer innenfor IKMs I-OPS programvareplattform. Etablerende bransjeemisjonsfaktorer (EFs) vil bli brukt på alle kildeelementer, og danne grunnlaget for den anleggsspesifikke modellen for metanutslipp og gi en komplett rapport i samsvar med OGMP2.0.
Level 4 kan støttes gjennom at IKM sender utslippsspesialister til stedet for å utføre direkte kilde målinger ved hjelp av IKMs makro- og mikrokvantifiseringsundersøkelsesmetoder. Direkte målinger tatt på stedet vil gi komponentspesifikke EF-er, med data som automatisk lastes opp til IKMs I-OPS programvare der undersøkelsesutslippsdataene inkorporeres i anleggets spesifikke modell for metanutslipp, og dermed gir forbedret nøyaktighet og pålitelighet i rapporterte data.
Level 5 (Gold Standard) IKM, sammen med våre teknologipartnere, vil gjennomføre en luftbåren metanutslippsvurdering på stedet for å samsvare med målingene fra nivå 4. Sammen med estimater for utslipp på stedet, vil dette gi en komplett og omfattende oversikt over et anleggs metanutslippsytelse.
Over tid bør det være mulig å korrelere avlesningene fra luftbårne undersøkelser med direkte målinger, noe som gir en pålitelig og verifiserbar utslippsfigur bare fra luftbårne undersøkelser.