IKM Subsea starter IMR kampanje for Shell på Ormen Lange og Draugen.

Selskapet ble i mars i fjor tildelt en 5 + 5 års kontrakt med Norske Shell, og første kampanje starter i mars i år.

IKM Subsea ble i 2015 tildelt en 5 + 5 års kontrakt med Norske Shell, første kampanje starter i mars.

IKM Subsea sin Merlin UCV ROV er vellykket integrert på «Siem Pride», og klar til å utføre tjenester for Norske Shell. I tillegg til ROV tjenesten, utfører IKM Subsea IMR-relatert engineering, vedlikehold av Norske Shells subseaverktøy, samt surveytjenester gjennom forretningspartner iSurvey.


Bilde: IKM Subsea Work class ROV, Merlin UCV i ROV Hangaren ombord Siem Pride

Prosjektene for 2016 omfatter flere inspeksjoner og vedlikeholdsarbeid på Norske Shells dypvannsfeltet Ormen Lange og Draugen. Blant tjenesten som skal utføres denne våren er rørledningsundersøkelser, struktur- og brønnhodeinspeksjoner.

Dette arbeidet vil fortsette å utvikle IKM Subsea som leverandør av komplette IMR tjenester, ifølge selskapet.

– Norske Shell krever løsninger av høy kvalitet på en kostnadseffektiv måte. Dette er en utfordring, men også en stor mulighet for IKM Subsea til å presse grensene for hva som regnes som industristandarden, og å utvikle seg som et selskap, sier Hans Fjellanger, Business Development Manager for IKM Subsea.
Fra venstre på Bilde: Jan Furnes, (Norske Shell technical warehouse and workshop lead,) Ben Pollard, (Managing Director, IKM Subsea) og Trond Bjørshol (Norske Shell Subsea Maintenance Lead with the Merlin UCV in ROV hangar on-board Siem Pride

En Merlin UCV er dedikert til prosjektet, og er en ultrakompakt arbeidklasse ROV tilpasset for IMR og drillsupport. Merlin UCV representerer et fullt elektrisk ROV-system, der fremdriftssystemet er konfigurert for å gi maksimal kraft til den kompakte ROV-størrelsen. Denne teknologien er tidsbesparende i arbeidsomfang i forhold til andre konvensjonelle hydrauliske ROV'er.

IKM Subsea

For mer informasjon: Silje.Nyman@IKM.no

IKM Gruppen AS, Norway|Telefon: +47 51 64 90 00|
Top Links
Top Links
Top Links